Mytylschool Gabriel Den Bosch

Verhaal Mytylschool Gabriel Den Bosch

Nadat we eerst een bezoek hadden gebracht aan de Mytylschool Eindhoven, zijn we in juni 2021 naar Mytylschool Gabriel in Den Bosch gegaan om daar te bespreken of en wat we eventueel voor de school zouden kunnen betekenen. We spraken daar met Inge en Lieke. Zij lieten ons de belevinshoek zien. Een plek welke de verschillende zintuigen zou moeten gaan prikkelen. Er stonden nu nog enkel 3 open houten huisjes. Lieke en Inge waren aan het inventariseren wat de school aan zou kunnen schaffen en wat niet, gezien het budget. 

Ze waren erg verrast toen wij vertelden dat wij de gehele inventaris voor de belevingshoek zouden gaan bekostigen.

In november 2021 heb ik weer een bezoek gebracht aan Mytylschool Gabriel. Wat zag de belevingshoek er mooi uit. Er waren onder andere een 3-D spiegel, zachte matten, een vloeistofprojector voor op het plafond, een doorzichtige buis met bubbels en een zacht bewegend bankje met muziek gekocht. 
Britt, een achtjarige leerling van de Mytylschool was zichtbaar enthousiast terwijl ze drukte op de verschillende knoppen bij de bubbelbuis. 
Mytylschool Gabriel Den Bosch
De belevingshoek zorgt voor een stuk ontspanning en tegelijkertijd zijn de kinderen actief bezig. De belevingshoek is tevens een lesmethode. Er wordt bijvoorbeeld geleerd dat er op een actie een reactie volgt. Dat kun je in de belevingshoek prachtig oefenen. 
Wat geweldig dat wij hieraan hebben mogen bijdragen !