Mytylschool Eindhoven

Verhaal Mytylschool Eindhoven

In april 2021 stapte ik samen met Renate de Mytylschool Eindhoven binnen. We hadden een afspraak met de directeur en met de teamleider, Sebastiaan en Dennis. Het was voor ons de eerste keer dat we naar een school gingen om daar te praten over onze stichting. We hadden in eerste instantie het idee om iets te kunnen betekenen voor verschillende leerlingen individueel. Tijdens het gesprek met Sebastiaan en Dennis werd het ons duidelijk dat we ons beter konden focussen op een goed doel waar de gehele school van zou kunnen profiteren. 

 
Er werd gesproken over een rolstoelschommel waar Renate en ik erg enthousiast over werden. Het feit dat er kinderen zijn die nog nooit het gevoel hebben gehad dat schommelen met zich meebrengt, versterkte dat alleen maar. 
Na het eerste constructieve gesprek, hebben we als stichting snel de knoop doorgehakt. Ons eerste goede doel wordt een rolstoelschommel voor de Mytylschool Eindhoven. 
 
Mytylschool Eindhoven Schommel Als we er voor gaan
Mytylschool Eindhoven Gebruik Schommel Als we er voor gaan
Mytylschool Eindhoven bedankt Als we er voor gaan
We hadden Sebastiaan en Dennis op 16 juli 2021 uitgenodigd bij ons eerste evenement, ‘Drakie @ the Park’. Hier werd hen officieel de cheque voor de rolstoelschommel overhandigd. Een geweldig moment voor ons als stichting. Sebastiaan sprak op het podium dankbare woorden nadat hij en Dennis de cheque in ontvangst hadden genomen.
 
Sebastiaan en Dennis zijn vervolgens aan het werk gegaan om de rolstoelschommel te realiseren. Op donderdag 3 december hebben we de rolstoelschommel officieel mogen openen. We hebben dit gedaan met Marc, Julius, Renate en ikzelf. Er was vooraf een lekker stuk gebak met een bakje koffie. De opening van de schommel zorgde ervoor dat alle leerlingen een gebakje kregen. Vanwege corona mochten er niet al te veel mensen rondom de schommel. Op gepaste afstand hebben gelukkig toch verschillende kinderen en leerkrachten de opening mogen zien. 
Wat was het fantastisch om te zien hoe kinderen, vaak zittend in een rolstoel, genoten van het schommelen